-pstrąg oczyszczony z łusek i wypatroszony 4,
-cytryna 2,
-świeży tymianek 2garście,
-czosnek 8ząbków,
-sól morska,
-pieprz,
-oliwa.
Umyć ryby i osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić cytryny w plasterki. Włożyć do środka ryb z gałązkami tymianku i rozgniecionym czosnkiem w łupkach. Nasmarować ryby oliwą i posypać solą i pieprzem. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220°C na 10-15 minut. Wyciągnąć z ryb nadzienie. Posiekać drobno tymianek z czosnkiem wyciśniętym z łupek. Wyłożyć przyprawy na wierzch ryby. Podawać z plasterkami pieczonych ziemniaków.
smakiżycia.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz